Professor Jan Hendriks benoemd tot lid van de Commissie-Samson | Commissie-Samson

U bent hier:Home

Professor Jan Hendriks benoemd tot lid van de Commissie-Samson

Nieuwsbericht | 25-10-2011

Commissielid Jan Hendriks is bijzonder hoogleraar forensische psychiatrie en psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en bijzonder hoogleraar forensische orthopedagogische diagnostiek en behandeling aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is gepromoveerd op het onderwerp: jeugdige zedendelinquenten: subtypen en recidive.

Sinds 1993 publiceert Jan Hendriks over jeugdcriminaliteit en vooral jeugdige zedendelinquenten. In het kader van deze onderzoeken heeft hij ook verschillende artikelen over meisjescriminaliteit gepubliceerd.

Jan Hendriks werkt sinds 2000 bij het centrum voor ambulante forensische psychiatrie De Waag in Den Haag. Hier is hij werkzaam als klinisch psycholoog en behandelt hij jeugdige en volwassen daders van seksuele delicten. Daarnaast is Jan Hendriks adviseur bij de JeugdzorgPlus instelling Avenier.

Binnen de commissie is Jan Hendriks de deskundige op het gebied forensische psychiatrie,聽 psychologie en orthopedagogiek en met name op het gebied van (jeugdige) zedendelinquenten.

Meer informatie

Commissie-Samson