Meldpunt | Commissie-Samson

U bent hier:Home Meldpunt

Meldpunt

U kunt de commissie (eventueel anoniem) bellen, mailen of per post bereiken.

Jongeren kunnen de contactgegevens van het Meldpunt eenvoudig vinden op de speciale jongerenpagina van de commissie-Samson:www.commissiesamson.nl/jongeren.

De commissie-Samson doet onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen die onder verantwoordelijkheid van de overheid zijn geplaatst in instellingen en pleeggezinnen. Voor het onderzoek heeft de commissie informatie nodig van personen die dit misbruik van minderjarigen hebben meegemaakt of ervan weten. Daarvoor is het Meldpunt van de commissie-Samson.

Het melden van een geval van seksueel misbruik bij uzelf of van iemand uit uw omgeving kan een grote stap voor u zijn. De commissie-Samson wil graag benadrukken dat zij een luisterend oor kan bieden als het gaat om deze vaak gevoelige kwesties. Uw informatie is waardevol voor het onderzoek dat de commissie uitvoert.

Overdracht meldingen aan commissie-Deetman

De commissie- Deetman doet onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen binnen de Rooms Katholieke Kerk in de periode 1945 tot 2010. Een aantal van deze minderjarigen is door de overheid in katholieke instellingen geplaatst. Een melding kan daarom relevant zijn voor het onderzoek van de commissie-Samson 茅n voor het onderzoek van de commissie-Deetman. Alleen na toestemming van de melder wordt een melding overgedragen aan de commissie-Deetman. De commissie-Samson onderhoudt telefonisch contact met melders, de commissie-Deetman doet dat schriftelijk. De melder ontvangt na overdracht van zijn melding een schriftelijk bericht van de commissie-Deetman en wordt in eerste instantie niet gebeld. Meer informatie over het onderzoek van de commissie-Deetman is te vinden op: www.onderzoekrk.nl.

Telefoon

Omdat het melden van een geval van seksueel misbruik een grote stap voor u kan zijn, kunt u uw ervaringen in een persoonlijk gesprek aan de commissie-Samson vertellen. Een persoonlijk gesprek biedt voor u niet alleen de mogelijkheid om informatie over bijvoorbeeld seksueel misbruik in instellingen en pleeggezinnen of verdachten van seksueel misbruik te geven. Ook kunt met een medewerker spreken over uw eigen ervaringen en gevoelens. Medewerkers van het telefonisch meldpunt van de commissie nemen de tijd voor u, en staan u graag te woord. Het telefoonnummer van het Meldpunt van de commissie-Samson is:

070 - 376 58 72

Het meldpunt is bereikbaar聽van maandag tot en met vrijdag, van 9.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur.

E-mail

Als het voor u gemakkelijker is om te schrijven dan om een geval van seksueel misbruik telefonisch te melden, kunt u gebruik maken van een speciaal e-mailadres. U kunt uw verhaal sturen naar meldpunt@comsamson.nl. U kunt uw verhaal in uw eigen woorden op de mail zetten. Een melding kan veel emoties met zich mee brengen. Als u dat wilt, kunt u ook gebruik maken van het onderstaande formulier waarin een aantal vragen is opgenomen. Dit formulier biedt u niet alleen de mogelijkheid om uw verhaal gestructureerd op papier te zetten, ook helpt u de commissie met het invullen van het formulier, omdat uw informatie hierdoor eenvoudiger te verwerken is.

meldpunt@comsamson.nl
U kunt voor uw melding het formulier gebruiken dat u hieronder aantreft, maar dit hoeft niet. Indien u gebruik maakt van het formulier, verzoeken wij u om zo volledig mogelijk antwoord op de gestelde vragen te geven.

Meer informatie

Brief

U kunt een melding van seksueel misbruik ook per brief naar de commissie-Samson sturen. Omdat er mensen zijn die niet de voorkeur geven aan een telefonische melding, of niet beschikken over een e-mailadres, kunt u uw verhaal ook op papier zetten en dit verhaal naar de commissie sturen. U kunt voor uw melding het formulier gebruiken dat u hieronder aantreft, maar dit hoeft niet. Indien u gebruik maakt van het formulier, verzoeken wij u om zo volledig mogelijk antwoord op de gestelde vragen te geven.

U hoeft geen postzegel te gebruiken, aangezien u voor meldingen gebruik kunt maken van het antwoordnummer van het Meldpunt. Het adres van het Meldpunt van de commissie-Samson is:

Meldpunt Commissie-Samson
Antwoordnummer 16009
2501 VE Den Haag

De commissie dankt u vriendelijk dat u haar behulpzaam wilt zijn bij haar onderzoek.

Meer informatie

Meer informatie

Commissie-Samson