Vraag en Antwoord | Commissie-Samson

U bent hier:Home Q&A

Vraag en Antwoord

Hier treft u veelgestelde vragen en antwoorden over het werk van de commissie-Samson aan. Aan de linkerzijde van deze pagina zijn o.a. vragen en antwoorden te vinden over het meldpunt van de commissie en het doen van aangifte bij de politie.

Wie zitten er in de commissie-Samson en wat zijn de achtergronden van de leden?

De samenstelling van de commissie is:

Mevrouw mr. H.W. Samson-Geerlings (strafrecht)
Mevrouw dr. P.C.M. Bakker (historica)
Mevrouw prof. dr. mr. C.C.J.H. Bijleveld (criminologie en methodologie)
Mevrouw dr. S. Dijkstra (psychologie)
De heer prof. dr. J. (Jan) Hendriks (forensische psychiatrie,聽psychologie en orthopedagogiek en (jeugdige) zedendelinquenten)
De heer prof. dr. G.D. Minderman (public governance)

Meer informatie

Naar boven

Wat is de planning van de commissie-Samson?

De commissie is op 10 augustus 2010 ge茂nstalleerd door minister Rouvoet mede namens zijn collega, minister Hirsch Ballin. Het secretariaat functioneerde al enige weken eerder. De commissie presenteerde in september 2010 haar onderzoeksplan en brengt naar verwachting na de zomer van 2012 haar eindrapport uit.

Naar boven

Welke opdracht heeft de commissie-Samson?

De commissie doet onderzoek naar seksueel misbruik bij kinderen die door de overheid in instellingen en pleeggezinnen zijn geplaatst. Het onderzoek gaat over de periode 1945 tot heden.

Meer informatie

Naar boven

Wat doet de commissie niet?

Onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen die thuis wonen door familieleden of vreemden is geen taak van de commissie. De commissie onderzoekt verder geen gevallen van seksueel misbruik van kinderen die vrijwillig geplaatst zijn in pleeggezinnen en instellingen. Ook is het onderzoeksterrein niet het jeugdwelzijnswerk, sportverenigingen, scouting, het onderwijs en dergelijke. Ten slotte wordt geen onderzoek gedaan in het buitenland.

Naar boven

Commissie-Samson